رد کردن لینک ها

دال بتنی مجوف

با توجه به پیشرفت ساخت‌وساز و نیاز به پوشش فضاهایی با وسعت زیاد در سازه‌ها، بدون استفاده از ستون میانی و همچنین لزوم کاهش وزن و ابعاد عضوهای سازه‌ای از طرفی دیگر باعث به وجود آمدن سیستم‌های متفاوت در اجرای سقف ساختمان و پیشرفت آنها گردیده است. یکی از روش‌های پیشرفته و بسیار مقرون‌بصرفه در امر ساختمان‌سازی، اجرای سقف مجوف است. کلمه مجوف به‌معنی میان‌تهی بوده و به ترکیب و کاربرد میلگرد، بتن و قالب‌های پلی‌پروپیلن برای استفاده در فوندانسیون سقف گفته می‌شود. این شیوه که روشی نوین در امر اجرای سقف محسوب می‌شود، جایگزین بسیار مناسبی برای سقف‌های قدیمی و معمولی به‌شمار می‌رود. استفاده از روش سقف مجوف در ساختمان‌ها از مزایای فراوانی برخوردار خواهد بود

دال بتنی چیست

دال بتنی در واقع یک نوع سقف یکپارچه است. این سقف با بتن و میلگردهای فولادی طراحی و ساخته می شود. به بیان دیگر دال یک شبکه میلگرد بالا و پایین است که با بتن در ضخامت مشخص پوشش داده می شود. دال بتنی در انواع یک طرفه و دو طرفه طراحی و اجرا می شوند. دال ها غالباً به صورت یک دست از بتن با مقاومت 28 روزه قابل اجرا در انواع سازه ها هستند. دال ها در ساخت عرشه انواع پل ها، کف سازی ها نیز کاربرد دارند.

همچنین دال ها در سقف طبقات با ضخامت بین 10 تا 50 سانتی متر قابل اجرا هستند. اما به طور کلی اجرای دال ها هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زمان چندان مقرون به صرفه نمی باشد. از این رو برای کم کردن حجم مصرفی بتن به سراغ دال مجوف می رویم.

دال مجوف چیست

دال مجوف دالی است که حفره هایی در داخل آن به وجود می آورند. به طور کلی لغت مجوف به معنای حفره حفره یا سوراخ سوراخ می باشد. یعنی در نقاطی از سقف که مقاومت بتن چندان اهمیتی ندارد و در استحکام سازه موثر نیست، از قالب های تو خالی استفاده می شود. این کار به منظور کاهش حجم بتن مصرفی انجام خواهد شد. تا هم هزینه های ساختمان کاهش پیدا کند و هم در سبک سازی سازه گام موثری برداشته شود. قالب های استفاده شده در این دال هم می تواند از نوع ماندگار باشد و یا از نوع غیر ماندگار. در ادامه این دو قالب را با هم بررسی می کنیم.

 

نظرات

  1. ارسال نظر

    کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد.

    پیوند یکتا

به گفتگو بپیوندید